torsdag den 4. august 2011

HARIRA. MAROKANSK SUPPE

Nu da ramadanen er startet skal der laves nogle af de traditionelle retter.
Harira er en skøn suppe fyldt med bl.a. linser.
Der findes lige så mange måder at lave den på, som gælder for frikadelle opskrifter.
Jeg kan ALDRIG lave den som min svigermor, men denne opskrift hitter i vores hus og hos vores gæster.

600 gr. okse eller lammekød i små tern.
2 spsk. olivenolie.
Salt og peber
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt ingefær.
1 tsk. stødt kanel.
1 tsk. paprika.
1 tsk. spidskommen.
1 rød chili, fint hakket (med eller uden kerner efter temperament)
1 1/2 tsk. harisa, kan undlades.
1/2 tsk. safran-udblødt i lidt lunt boullion.
2 l. vand ell. boullion.
200 g. grønne linser
1 ds. kikærter, skyllet og velafdryppede.
1 ds. flåede hakket tomater.
1 spsk. tomatpure.
1 dl. koriander,finthakket.
1 dl. bredbladet persille, finthakket

Kødet brunes i en stor gryde med salt og peber.
Tilsæt løg samt alle krydderierne (undtagen safran) og chili
Sautér det i et par minutter. Tilsæt bouillon og safran. Bring det hele i kog og skum det af.
Lad det simre i 15 minutter. Tilsaet linser og kikærter. Tilsæt evt. mere væde. Tilsæt koriander og persille.
Varm suppen godt igennem. Serveres med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar